روانشناسی فروش چیست و اجزای موفقیت در روانشناسی فروش چیست؟ (بخش دوم)، روانشناسی فروش یعنی توانایی درگیر کردن و اثرگذاری بر این سه حوزه با استفاده از تکنیکهای روانشناسی. در ادامه این سه جزء را بیشتر مورد بررسی قرار میدهیم. فقط باید مراقب باشید دچار اثر دانینگ کروگر در یادگیری اصول روانشناسی فروش نشوید.
جزء دوم موفقیت در روانشناسی فروش: اعتماد
ایجاد اعتماد دومین چیزی است که روانشناسی فروش به آن میپردازد. اعتماد اثر فوقالعادهای در هر موفقیت یا شکست هر کسبوکاری دارد و در سطوح مختلف باید ایجاد شود. اعتماد به نام تجاری (برند)، اعتماد به محصولات، اعتماد به خدمات پس از فروش، اعتماد به فروشندگان و…
ایجاد این اعتماد نیاز به فراهم کردن بسترهای مناسب با استفاده از ابزارهای مختلف دارد. ترفندهای جلب اعتمادی که برای جذب مشتریان استفاده میکنید برای ایجاد وفاداری آنها بسیار مهم هستند. دانش روانشناسی فروش دقیقا همین کار را برای شما انجام میدهد و بسترها و ابزارهای مناسب برای به وجود آوردن اعتماد را به شما معرفی میکند.
جزء سوم موفقیت در روانشناسی فروش: منطق
همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم بخش زیادی از فرآیند تصمیمگیری برای خرید روی احساس مشتریان استوار است. اما این به معنی خالی بودن تصمیمات از منطق نیست. نحوه ارتباط شما با مشتری از جنبه منطقی هم باید بر اساس اصول روانشناختی باشد. معمولا وقتی پای پرداخت پول به میان میآید خیلی از افراد سعی میکنند احساسات را کنار بگذارند و بدون توجه به علاقهای که به محصول شما دارند، میزان پولی که پرداخت میکنند و چیزی که به دست میآورند را تجزیه و تحلیل کنند!
البته یک فروشنده حرفه ای سعی میکند در مراحل قبلی بهتر کار کند و احساس عمیقتری نسبت به محصول ایجاد کند تا در این مرحله راحتتر باشد. اما روانشناسی فروش برای بخش منطقی هم راهکارهایی دارد که با رعایت کردن آنها میتوانید بر تصمیم مشتری خود اثر بگذارید.
همانطور که تا اینجا گفتیم همه چیز با روانشناسی گره خورده است. بنابراین در حرفهی بازاریابی و فروش دانستن مفهوم و اصول روانشناسی فروش و فروشندگی از آن جهت که مخاطب ما انسانها هستند حائز اهمیت است. ذهن انسانها به قدری مرموز و پیچیده است که برای درک رفتار یکدیگر باید خیلی تلاش کنیم. روانشناسی رفتاری یکی از شاخههای دنیای روانشناسی است که در این زمینه به ما کمک بسیاری میکند زیرا رفتار و خروجیِ تحلیلهای ذهنی افراد را مورد بررسی قرار میدهد؛ در نتیجه با اطلاع از آن نیز میتوانیم رفتار مصرف کننده یا مشتری خود را به درستی و با دقت ارزیابی کنیم و فروش تاثیرگذاری را داشته باشیم.
فرض کنید مشتری شما با این که میتواند خیلی سریع نیاز و مشکل خود را با مراجعه کردن به فروشنده ای دیگر رفع کند، حاضر است صبر کند تا وقت شما خالی شود، پیشتان بیاید و از شما خرید کند. به نظر شما دلیل این رفتار چیست؟ دانستن روانشناسی فروشندگی برای پاسخ به این سوال اهمیت بسیار زیادی دارد.